Årets tävlingar.

 2013års rallysäsong!
16 Februari- 26 Oktober. 18 tävlingar. 12 pallplatser. 8 segrar. 4 brutna.
Tävlingsrapporter hittar ni länkade i tävlingsnamnet.
 
1. Stjärnsvängen 1, Sundsvall, Peder Johansson, Volvo 940
2. Stjärnsvängen 2, Sundsvall, Peder Johansson, Volvo 940
Årets säsong började lite hastigt och lustigt med ett inhopp i högerstolen hos Peder Johansson. Blev tillfrågad onsdagmiddag, torsdageftermiddag åkte vi norröver. Dubbeltävling i Sundsvall stod på schemat. Började med avåkning på lördagens första sträcka och fick därmed spendera dagen i skogen..
Söndagens tävling gick något bättre och vi kom i mål på en 12e plats i klassen.
 
Första grustävlingen för året. Hondan skulle ut och luftas för första gången efter den totala nedplockningen över vintern. Tog årets första seger efter en tät fight med Björn Borgqvist och Emmy Borgqvist. Denna tävling blev mest som ett test inför kommande SSRC-premiär.
 
 
inledde tävlingen på bästa möjliga vis, sträckseger på SS1. På SS2 tog sedan det roliga slut. En sten satte stopp för oss och med punktering linkade vi oss ut från sträckan, där vi sedan fick bryta pga skada på fjäderbenet. Mindre glada miner i bussen hem..
 

5. South Swedish Rally, Tingsryd, Erik Telehagen, Honda Civic Type-R
Första SM-tävlingen för året. Häftigt att åka SM på hemmaplan! En tävling som gjorde att vi verkligen blev mer bekväma i hondan och hur den fungerar. Landade på en 6e plats i SM. Helt godkänt!
 

6. Midsommardansen, Ljungby, Erik Telehagen, Honda Civic Type-R
Tempot satt kvar efter SSR. Dock lite svårt med omställningen från reccade Barth-noter till oreccade Martinsson. Men gick bra ändå. Tog hem segern i klassen och en 6e plats i totalen.
 
 
7. KMK-Trofén, Katrineholm, Kristoffer Karlsson, Volvo 940
Inhopp i högerstolen i en VOC återigen. En tävling med mycket småstrul och en ifattkörd bil på sista sträckan. Klarade 3e platsen i klassen med bara 0,1 sekund till godo. Tror Patrik Adolfsson är bitter över den tiondelen fortfarande ;)
 
 
En av årets höjdpunkter. Hemmatävling och allt! Har en riktigt bra tävling. Allt fungerar som det ska! På sista sträckan är vi snabbaste 2WD för första gången! Klassvinsten tar vi hem med 18 sekunders marginal till Robert Scholander. Fyra totalt!
Taggade till tusen efter framgången i Dackefejden så skulle vi köra vad som kom att bli årets mest utdragna tävling. Många ambulansfärder gjorde att det blev lång väntan. 1a platsen i klassen blev vår, även om vi aldrig egentligen trodde det. Märklig tävling minst sagt!
 
 
10. Kullingstrofén, Herrljunga, Kristoffer Karlsson, Volvo 940
Inhopp återigen, tävlingen slutade dock efter en avåkning på SS1. Ingen drivning så kommer man inte så långt. Tur i oturen så stod Erik, Linda, Anna och Tobias och tittade där vi åkte av, vilket innebar att vi hade skjuts in till HQ och även sällskap ute i rallyskogen senare.
Blev i sista stund klart att vi skulle åka även denna SM-tävling, även om tanken aldrig riktigt var så. Grymt häftig tävling där vi verkligen kände att vi ökat tempot under året. Plockade hem vår första placering i JSM och pallplats i en SM-tävling!
 

12. Emiltrofén, Vimmerby, Erik Telehagen, Honda Civic Type-R
En av årets roligaste sträckor började denna tävling med. Så jäkla kul! Allt fungerade även här. Tempot från Snapphanerallyt satt kvar. Not-omställningen fungerade bättre denna gång då vi var mer förberedda på det.
 
 


13. TV-svängen, Hörby, Erik Telehagen, Honda Civic Type-R
Inte min favorittävling på året.. Inget flyt i någonting, både jag och Erik var lite lätt sjuka och borde nog egentligen inte tävlat om man hade bedömt oss utifrån. Men seger blev det tillslut och vi började känna att vi hade chans i toppen av SSRC..

14. East Sweden Rally, Linköping, Anton Alkberg, Ford Fiesta
Återigen ett sistaminuten inhopp, inledde bra på fredagen, men fick sedan bryta då växellådan gav upp. Startade om lördagen för att återigen bryta. Denna gång efter närkontakt med träd efter att Anton trampat bromspedalen i
botten utan någon verkan..

15. Ekratten, Asarum, Erik Telehagen, Honda Civic Type-R
Årets utmaning för co-drivers är helt klart att åka Ekratten. Jaaa jäklar vad det svänger! Men roligt är det, även om man inte kan andas för det hinns inte med! Bra tempo tävlingen igenom! Seger igen!
 

16. Rally Småland, Nässjö, Erik Telehagen, Honda Civic Type-R
Störst av de tävlingar som ingick i årets DM och SSRC. Hela 7,5mil SS! En av årets större kriser lyckas vi med, efter detta sänker vi tempot något för att säkra DM och SSRC. På SS1 var vi snabbaste 2WD och näst snabbast totalt. FRÄNT!


17. Rikspokalen, Örebro, Kent-Ola Björklund, Volvo 240
Inhopp i en VOC igen, denna gång med beskrivande noter. Mindre nöjd med min insats, mörker och första gången med beskrivande noter var ingen lätt utmaning! Men det gick och vi klarade oss på en 3e plats i C-VOC
 
Sista tävlingen för året, som ni ganska nyligen läst tävlingsrapport ifrån. Grymt nöjda med tempot trots snöplig punktering som gjorde att vi missade totaltoppen.
 

 
Sammanfattningsvis så vill jag säga att det varit en fantastisk säsong och jag ser verkligen fram emot 2014!
 
 

Kommentera här: