Skilling 500 Tävlingsrapport

 Lördagmorgon 8.00 åkte vi ifrån Växjö, Jag, Erik, Tobbe och Kenneth.. Första tävlingen sedan Tjust 2010 (Då Erik skrotade 240n) som Peo inte hade möjlighet att följa med… Kändes konstigt!

Efter ett litet stopp i Värnamo så satte vi siktet på Gislaved.. Anmälan, Besiktning, Regn, Lunch, Regn.. Ja regnet var verkligen närvarande, men vi var ändå taggade. Vi var många i klassen som ville vara med och slåss idag. Ett par ekipage från norröver som vi inte hade hundra koll på hur fort de körde, men ja, att säga något annat än att seger var ända målet i lördags, det är att ljuga.

Ut mot SS1, regnet föll mot framrutan när vi körde ut mot sträckan… Då våra största konkurrenter startade ca 10 bilar efter oss så visste vi att det fanns en stor risk för att antingen vi eller dem kunde vi drabbade av regnskurar.. Vilket kan avgöra en hel tävling.. Nåja, inget man kan påverka..

SS1 Sandshult 9,1km
Flöt på okej.. Lite avvaktande från både mig och Erik, men okej. Såphalt på sina ställen men inga konstigheter egentligen..

Påväg mot SS2, så kollade jag resultatservice i telefonen.. Första upptäckten: SS2 Struken, och inga tider inkomna på varken Oskar Nilsson, Scholander eller Pontus Åhman på SS1.. ovisshet där ja..

Nåja, vi kom fram till SS2 så var det lååång kö, jag gick till TKn och fick min tid.. Där börjades det diskuteras tider med konkurrenterna.. Då fick vi alltså reda på att vi var tre bilar i toppen inom 0,6 sekunder..

Oskar Nilsson först, 0,1 sekund före oss…och Åhman på en tredjeplats 0,5 bakom oss.. Tight!

Vi blev stående ute i skogen vid SS2 i kanske 40 minuter, ingen aning egentligen hur länge det var.. Därefter åkte vi mot Servicen i Tranemo, pga att vi åkte direkt dit och inte åkte sträckan så blev servicen strax över en timme istället för de 35 minuter den skulle varit..

Krya på er Magnus och Kristian, Morgan och Anders. Se till att repa er fort så är ni snart tillbaka i rallyskogen!

TK ut från service blev vi stoppade igen.. återigen ambulans som skulle in, nu på SS3.. Obehagligt med så många allvarliga olyckor.. Per och Peter, krya på er! 

 Ja, vi roade oss bäst vi kunde i väntan på besked om SS3.. Oskar tyckte vi behövde testa ny sorts fälg.

 

Ca 2 timmar blev vi stående innan vi fick köra ut mot SS3, försökte komma igång igen och tagga till. Var i stort sett som att börja en helt ny tävling nu, då det kändes som evigheter sedan vi körde SS1..

SS3 Bollebo 14,8km
Fokus, Fart och Medvetenhet. Sätter upp ruskigt bra tempo och allt går finfint fram till ett dumt vägbyte, där Erik svängen vänster när jag säger höger… Svordomar, fel växel, motorstopp, svordomar och sen igång igen.. Resten av sträckan gick på ren ilska, och jäklar vad det gick!

Vi insåg att det nu var kört, men ja, kanske kunde vi klara en tredjeplats?

Hann inte se eller få reda på några tider innan SS4 så vi tänkte att vi laddar på så får vi se hur långt det räcker..

 

 

SS4 Lalabo 9,7km
Halt och regnigt.. Smäller i ett par plastningsstolpar en bit i på sträckan, tempoökning och sen, kanske en kilometer innan mål så tappar jag bort mig i noterna… Men då det svängde 2a till 2a till 2a i stort sett så skötte Erik det så jävla bra! Ruskigt imponerad, och jävligt förbannad på mig själv.. Kom fram till att vi inte kan ha tappat så mycket tid på det trots allt.. Och nu var det ju väntan då..

Ja, och ingen mottagning på telefonen så fick inte upp några tider heller.. Tjohej!

Men så när vi närmade oss Gislaved så kom därmed mottagningen på telefonen.. Åhman hade fått problem och tappat flera minuter..

Visade sig också att trots vår miss på SS3 så hade vi näst bästa tid i klassen, bara 0,5 bakom Scholander. Galenskap! Detta innebar att chansen fortfarande fanns, humöret i bilen ändrades direkt till förhoppning!

Visar sig att tiden på SS4 var riktigt bra trots att jag var borta en stund, fjärde tid totalt!

Vi vinner tillslut klassen med 14,4 sekunder ner till Robert Scholander/Patrik Knutsson, Oskar Nilsson/Björn Jonasson var bara 0,1 efter Scholander.

 

 

Riktigt härligt seger kan jag lova er!

Kommentera här: