Midsommardansen - Tävlingsrapport

Så var det alltså dags för tävling igen.. Midsommardansen i Ljungby, aldrig åkt där tidigare, Erik hade väl lite koll på vägkaraktären då han kört SSR i det området två gånger tidigare (En gång som föråkare och en gång när Sverigeserien gick där).


Dagen började väl inte på bästa möjliga sätt då servicebussen tvärdog när vi svängde in på släpparkeringen.. Ajajaj sa jag och Erik och lämnade det problemet till servicepersonalen medan vi begav oss till anmälan och besiktning.

Efter vad som kändes som tusen år i besiktningskö så körde vi ner till centrala Ljungby och Garvaren där Start/Mål/Service skulle vara för dagen. Då hade servicebussen fått bogsering ner dit så allt var på plats när vi kom dit.

Solen sken och svetten rann.. Gaaaalet varmt! Fick senare under dagen reda på att det var ca 29grader..

SS1 Espenäs – 4,46km
Inget flyt överhuvudtaget, både jag och Erik var övertygade om att det hänt något med bilen.. Tyckte inte det fanns någon ork överhuvudtaget… Lite ovant med Martinssons noter då vi hade reccade Barth noter i huvudet senast. Ett riktigt moment ungefär mitt på sträckan där det var ruskigt nära att vi blev kvar. Lyckas även slå i en sten strax innan mål och gör att hjulen stod lite hur som helst… Ingen optimal hjulvinkel där inte…
Förvånande nog så sätter vi en bra tid, snabbast i klassen och 9e tid totalt..


SS2 Skogaryd – 9,95km
Noterna började stämma lite bättre, tycker dock fortfarande att det är dåligt med ork i bilen..
Sätter återigen bästa tid i klassen och nu en 6e tid i totalen..

På transporten börjar vi diskutera vad det är som gör att vi inte har någon fartkänsla överhuvudtaget. Kommer fram till att vi nu blivit mer vana vid tempot efter SSR och att vägkaraktären lurar oss, då det var mycket mer öppna partier än under SSR där skogen var mer tätt på.

SS3 Torarp – 11,71km
Dagens långsträcka där vi förstod att mycket skulle komma till att avgöras… Fortsätter vårt tempo och vill mest komma till service för att få ordning på hjulvinklarna… Noterna var nu där de skulle och vi hade mer fokus än under tidigare sträckor.
Bästa tid i klassen och 8e tid totalt.


Service
Placerar oss i skuggan med varsin flaska vatten medan serviceteamet jobbade på. Verkade inte som stenen på SS1 gjort så mycket skada, skönt! Pepptalk från alla runt oss att vi gör ett bra jobb och att det ofta är så att när man tycker att det gått sakta så går det fort!
Vi ledde just nu klassen med ca 27 sekunder.. Helt galet…

SS4 Köp – 5,18km
Inga konstigheter… Känns som att både jag och Erik hade mer fokus och kontroll över vad vi pysslade med. Återfår fartkänslan lite under de snabbare partierna på sträckan.
Snabbast i klassen och 10e tid totalt..

SS5 Stegaryd – 5,52km
Sista sträckan för dagen och vi ville verkligen bara ta oss i mål. Värmen började ta ut sin rätt och vi var hyfsat slitna inne i bilen!
Litet moment över ett lyft men inget allvarligt.. Sååå skön känsla när vi korsade mållinjen och konstaterade att vi var i mål.. Och ett litet garv mitt på sträckan då backspeglen fick offras i en chikan, ständigt dessa backspeglar!

På sista sträckan så sätter vi en tid som var 4 tid totalt.. Galenskap sannerligen!

Vi vinner tillslut klassen med 37,2 sekunder ner till Robert Scholander/Patrik Knutsson på andraplatsen. Vi landar också på en 6e plats totalt, vilket är den bästa totaltplaceringen jag och Erik kommit på. Häftigt!

Stort tack till servicepersonalen som stod ut i hettan och tack till lill-Anders som fick ordning på servicebussen (Kamrem som hoppat? Eller nått sånt lattjo) så att vi kunde ta oss hem!

Segern i Midsommardansen innebar också att Erik plockade sitt sista uppklassningspoäng till A-förare! Häftigt!
Dock så kommer själva uppklassningen att dröja, då vi väljer att köra kvar i B hela året med tanke på SSRC och DM

Nästa tävling blir för mig på lördag igen. Dock inte med Erik, utan då är det dags för mig att hoppa in i en Volvo 940 igen. Spännande!

Kommentera här: