Tävlingsrapport Emiltrofén

Tävling:  Emiltrofén, Vimmerby MS
Förare: Erik Telehagen
Mästerskap: DM/SSRC
 
 
Lördag morgon, återigen dags för tävling. Avfärd från Växjö vid strax efter åtta, så kändes skönt att få ett par timmars sömn trots allt. Vi åkte direkt upp till Vimmerby för anmälan och besiktning, inga konstigheter… Stannade kvar utanför bilprovningen för att passa på att göra en hjulinställning där marken var någorlunda plan, då vi visste att vi sedan skulle ställa upp vid folkracebanan.. och där är det inte särskilt plant någonstans ;)

 

Efter detta begav vi oss mot Gnagaredalen, parkerade släpet och sedan även rallybilen på dess avsedda plats.. Då jag passade på att gå igenom noterna redan då vi satt i kön till besiktningen så kunde även jag för en gångs skull traska runt och prata skit med folk innan start.

Passar på att välkomna vår nya samarbetspartner Seabeach Trading AB

 

Då första sträckan var så pass lång så var de tvungna att ha en hel del mellanrum mellan de olika klasserna, för att försöka förhindra att man skulle göra ifatt bilen innan, detta gjorde att det drog ut lite på tiden innan vi fick starta. Men men, bättre det än ifattkörningar..

Tillslut så lämnade vi i alla fall Gnagaredalen för att åka ut mot SS1, var relativt tyst i bilen då vi bägge var väldigt fokuserade. Var många i klassen som vi inte hade hundra koll på hur fort de kunde åka plus att Oskar Nilsson/Björn Jonasson är ett ekipage som alltid lyckas sätta bra tider direkt från start. Det gällde alltså att ha bra tempo hela sträckan igenom men inte tappa fokus. (Som vanligt helt enkelt, fast ja.. i 2,8 mil istället för i 8 kilometer)

 

SS1 Slitshult 27,6km
Dagens överlägset längsta sträcka, gällde att inte göra några misstag men inte heller safea. Hälften av tävlingens SSmil fanns att återfinns på denna sträcka.
Vi sätter upp ett ok tempo från start, jag manar på Erik ett flertal gånger under sträckan då jag tycker att det går lite tamt… Går bra, några små misstag i noterna då det återigen var ovant med arrangörsnoter efter reccande förra helgen men inga större problem…

Väl i mål så hinner vi innan vi kommer fram till TKn diskutera vad fasen det är med bilen.. ligger bromsarna på bak?!

Får tidkortet, frågar sedvanligt: Vad hade dem i bilen före oss? (Scholander)
Får svaret: De åkte på 06
Tankegång: Ja men då slog vi ju dem med 10 sekunder. Gött!!
TK personalen säger då: Ja det är bara Zeiljon som är snabbare än er.
Då reagerar vi direkt. Va?!
Visade sig att Scholander inte åkt på 06, utan på 26.. Så vi hade slagit honom med 30 sekunder, och det var han som var närmst efter oss i klassen..
Vi var 6 sekunder bakom Zeiljon och nästa 2WD bakom oss var Mats Lundholm som var 20 sekunder bak oss! Fränt. Vi hade alltså åkt fortare än vad vi trodde.. Fjärde tid totalt på sträckan!

Visar sig sedan att det är samma fenomen som när vi åkte tävling i Ljungby efter att ha åkt SSR. Tappat fartkänslan på nå vis..

 

Service
Tömmer hjulhusen på grus och kollar så att allt ser ok ut.

SS2 Ringshult 5,8km
Inga större konstigheter, håller ett bra tempo sträckan igenom… Återigen snabbast i klassen. Tar 4 sekunder och utökar avståndet ner till Scholander. 8e tid totalt och 3e 2WD.. Bara Kjell Fransson och Zeijlon före.

Service
Kort service, i med bensin i bilen och varsin banan till mig och Erik. Uppmaning från vår eminenta servicepersonal att bara hålla i detta nu.

SS3 Örsåsa 9,1km
Snabb och smal sträcka, relativt uppkörd när vi kom så tappade tid mot A-förarna i 2WD.. Men ändå 9 sekunder före Sebastian Johansson och Robert Scholander som körde näst intill på samma tid på sträckan.

 Foto: Rallyfoto.se

 

Service
Tömning av hjulhus återigen.. Lite skitsnack med servicepersonalen innan vi begav oss mot dagens sista sträcka. Nu med en ledning på 43 sekunder.

SS4 Ulveskog 3,0km
Riktigt rolig sträcka som avslutades inne på folkracebanan i Vimmerby. Tycker att vi fegar lite inne på folkracebanan, men bra tempo innan dess. Sätter 4e sträcksegern för dagen och är återigen näst snabbaste 2WD.

Totalt så skrivs segermarginalen till 47,7 sekunder. Helt galet! Märktes tydligt att alla de mil från Snapphanerallyt gjort nytta för tempot, även om det är lite svårt att byta mellan reccade Barth noter till oreccade Martinsson. Men det gick ju fint ändå!

 

 

Enormt stort tack till alla som stöttar oss. Ni är guld värda! Nu laddar vi inför nästa tävling som blir Tv-svängen.

 

Vi kommer inte att åka SM i Linköping, tyvärr. Detta på grund av att vi väljer att fokusera på slutspurten av SSRC och ev en SM-final i Uppsala istället. Vi får se vad som händer!

Kommentera här: