Seger, Seger och Seger!

Vi vann i Rally Småland!! Blev fyra totalt och jag vet inte riktigt vad jag kan säga..
 
I och med denna segern så blev det klart att vi vann klassen i SSRC, Smålands DM och även Klubbmästerskapet.
Sjukt bra säsong!
 
Kommer ett tävlingsinlägg så fort det dykt upp lite fler bilder och sådära!
 
Ha det fint!

Dags för tävling igen!

På lördag är det dags för tävling igen, denna gång Rally Småland som arrangeras av ett flertal klubbar bla. Nässjö MK, Vimmerby MS, Skillingaryds MS och Vetlanda RRC. Start och mål kommer att vara i Nässjö på Brinellgymnasiet. Därifrån kommer vi sedan fara ut och köra 3st sträckor innan det är dags för ett kort serviceuppehåll i Vetlanda, sen kör vi två sträckor till innan det blir ett länge serviceuppehåll återigen i Vetlanda, avslutar gör vi med ytterligare tre sträckor innan vi åker tillbaka till Nässjö för målgång. Serviceplatsen kommer att vara på Motorstadion i Vetlanda.

Det är alltså 8 sträckor som ska köras, tillsammans blir det strax över 73km SS, Häftigt!

Första start är redan vid 08.00, då sticker ett 60-tal klassiker ut på vägarna, första bil i SSRC startar vid ca. 9.45 vilket innebär att vi med startnummer 139 startar runt 11.

Rally Småland är sista deltävlingen i SSRC innan Finalen och även sista tävlingen i Smålands DM. För att klättra i SSRCs prispottlista krävs seger för oss och att Stoffe Nilsson och Martin Olsson bryter. Inte mer vi kan påverka där än att försöka ta hem segern med andra ord. För att säkra DM-guld krävs att vi kommer åtta eller bättre…

 

Målet är ju självklart seger, men med 12 stycken i klassen så kommer vi vara många som vill vinna.

Som vanligt så kan ni följa oss på Telehagen Motorsport på Facebook och resultat finns också som vanligt på Resultatservice.se

 

Obehaglig händelse under tävlingen i Hörby.

För ett par veckor sedan så var vi ju i Hörby och körde TV-svängen, mitt under en av sträckorna så hör jag Erik säga:
- Det där var ju en hundjävel!?!
Jag svarar ingenting utan fortsätter att rabbla noter och försöker få Erik att fokusera igen.. Väl i mål på sträckan så frågar jag vad fasen han menade egentligen.. Erik är väldigt uppe i varv och övertygad över att vi mitt i en sväng passerat en hund som satt i diket i innern.
- Inte en chans svarade jag.. Det måste ha varit en stubbe eller något..
Erik är fortsatt övertygad om att det var en hund, närmare bestämt en rottweiler enligt honom själv... Vi pratar lite om det och kommer fram till att inte tusan kan det ha varit en hund? Vi snackar alltså i diket direkt intill vägen, inget koppel, ingen ägare i närheten, ingenting? Vi släpper händelsen och fortsätter tävlandet..
 
Ett par dagar senare när jag pratar med Erik så säger han plötsligt.
Nina förresten, det var en hund.
Efter att ha kollat på in-car filmen så var vi nästan säkra, men efter att av en slump hittat in på Schönströms Motorsport och tävlingsinlägg från TV-svängen så fick vi det bekräftat.
 
Urklipp från http://sch-motorsport.blogspot.se/2013/09/tv-svangen.html
 

Saken är alltså den att hade vi legat bara någon centimeter längre in i svängen så hade vi kört på hunden. Så till er som är ute och tittar på rally: Om ni tvunget ska ha med hunden ut och titta, använd koppel och ha koll!