Tävlingsinlägg Stjärnsvängen 1

Så längesen jag skrev ett tävlingsinlägg nu, så har nästan glömt hur jag brukar lägga upp det. Nåja vi provar! 
 
I torsdagseftermiddag så körde jag upp till Jönköping där jag mötte upp Peder vid hans jobb, ganska så direkt så körde vi därifrån vidare norröver. Målet för torsdagkvällen var Gunnarskog, Peders gamla hemtrakter. Där vi skulle spendera natten innan vi åkte vidare mot Sundsvall.
Rallybil lastades och frukost avklarades, plockade upp Magnus och Knutte innan vi gasade på mot Fredagens etappmål. Planen var att åka i konvoj tillsammans med ett gäng med andra rallytokar, på grund av en del krångel så möttes vi upp allihop i Västerås. Från Västerås till Sundsvall åkte vi sedan fem bil och släp i följd. Ett bra gäng med andra ord! 
 
 
Besiktning och anmälan klarades av på fredagkvällen, checkade in på vandrarhemmet och fick i oss lite mat. Medan jag gick igenom noterna inför lördagen så halvsov Peder och Magnus i varsin säng.. 
 
Första start var vid 11.00 på lördagen och vi hade ju allt avklarat redan på fredagen, så lördagmorgonen spenderade vi med att tvätta av rallybilen och sedan åka till HQ. 
 
Fyra sträckor skulle klaras av under lördagens tävling, 8 mil SS. Där SS1/3 stod för många av milen, att börja dagen med en sträcka på 28 km kändes spännande! 
 
Innan första sträckan så skulle det köras en lite lagom lång transport på 45km.. Snabbt serviceupphåll innan första SS, däckbyte. 
 
Taggade till tusen så stod vi på startlinjen. Min första tävling för året. Min andra vintertävling någonsin. Stjärnsvängen 1.
 
Tyvärr så kom vi inte längre än 8-9 km på första sträckan innan vi fick bryta. Långt ut i en snövall.. Tråkigt men sant. Dagen fick istället spenderas sittandes på en bänk, tittande på rallybilar och vara lite allmänt bitter över situationen. Kändes inte bättre när vi fick reda på att Theorin, Karlsson och Thörnberg allihop också stod på denna sträcka.. Ingen bra dag för småland med andra ord.. 
 
 
Upp kom vi tillslut. Inga skador på bilen så vi körde tillbaka till Sundsvall.. 
 
Kvällen spenderades efter att ha bytt boende med ett skönt gäng, drack en brytaröl, åt en hamburgare (Välbehövligt då det inte fanns särskilt mycket mat ute i skogen..) och pratade skit med likasinnade. Vi var helt redo för att tagga om inför söndagens tävling, Stjärnsvängen 2. 

Kommentera här: