Kortvecka och SM-final

Helgen som just passerat var den första helgen på fem veckor som jag inte åkte rally.. Vad innebär detta? 
 
Jo att det var dags för födelsedagsfirande! Så går det när man inte har några lediga helger någonsin.. (Fyllde ju år för två månader sen nästan...) 
 
Tobbe överraskade mig med en Göteborgs-tripp, hotell, shopping och uteservering. Inget att klaga på! 
Rätt skönt med sovmorgon och inte tävling faktiskt :) 
 
 
 
Men, till helgen så är det dags igen. Rally Uppsala och SM-final! Ska bli så jäkla kul! 
På torsdag så åker vi upp mot Uppsala där jag kommer möta upp resten av teamet som kommer från annat håll :) Kommer alltså att åka med Magnus Olsson i en Volvo 740- Fränt ;)
 
 

Lidbil Varvloppet - Vara MK

Måndag igen och dags för lite tävlingssammanfattning! 
 
Lördagen började med anmälan, besiktning och sen en lång väntan innan start.. Precis som vanligt :) 
 
Känslan och förhoppningarna var att göra en bättre tävling än förra helgen, på många olika vis. Mer fokuserad förare, mer fokuserad kartläsare och en bättre fungerande bil. Och skönt nog så verkade allt att stämma denna lördag! 
 
Sju sträckor skulle köras, mellan 3,5-5 kilometer långa ungefär, så det var inga långa sträckor att tala om.. 
 
Första två sträckorna flöt på bra, inga egentliga konstigheter... Eftersom vi startade näst först i klassen så hade vi inga tider att gå på.. Eftersom det inte var någon live-uppdatering.. Old school det vill säga! 
SS3 så hade vi väl helgens enda "kris", kändes där och då mer allvarlig än vad den känns nu.. Men jag kan ju säga att min blick var länge fäst på telefonstolpen som verkade ha tagit sikte på min dörr, innan jag istället kollade ner i nothäftet och tänkte att "Gör det ont så gör det ont oavsett, nu kör vi.." Jimmy redde ut situationen och vi fortsatte som om ingenting :)
 
In på service och kunde först då få ett litet hum om hur vi låg till, lägligt nog så servade vi ihop med Kristian Johansson/Fredrik Livh så kunde luska fram lite tider på dem.. Tappat 1 sekund på SS1, 2 sekunder på SS2 och 0,1 sekund på SS3.. Vi hängde med bra! Vi hade dock fortfarande ingen aning om vad de andra i klassen åkt på.. 
 
Bild från serviceplatsen.. Fotot: Tony Larsson, KJmotorsport
 
Trots att vi låg efter Kristian/Fredrik så bestämde vi oss för att köra på i vårt tempo, eftersom sträckorna var så korta så var det svårt att ta in så många sekunder.. 
 
Resterande fyra sträckor flöt också dem på problemfritt.. Märke innan start på SS6 att Lappen/Sara som startade efter oss saknades och förstod att de blivit kvar på SS5.. (Krya på er och kom igen snart igen!) 
 
Tänkte väl inte så mycket mer på det just då, eftersom vi inte visste vad som hänt. Körde de sista sträckorna.. Lyckliga och nöjda med att tillslut komma till slutmål efter förra helgens strul...
 
Foto: www.stefansphotos.se 
 
För att där upptäcka att Kristian blivit hindrad där Lappen och Sara åkt av, vilket gjort att han tappat mycket på den sträckan.. Vilket gjorde att vi vann?! 
 
Ja.. Förvåningen var total, vilket nog alla som stod inne vid resultatgivningen kan skriva under på.. Jag fattade ingenting.. (Var helt övertygad om att de hängt upp lapparna i fel ordning.. innan jag kontrollräknat sträcktiderna) 
 
Men ja, självklart så hade det varit roligare att få fightas in till slutmål men tyvärr så händer ju saker som detta i rally och det kan hända vem som..
 
Så resultatet blev seger i A-2WD och tvåa totalt efter Kristoffer Karlsson i Evon. Fränt! 
 
 

Lidbil Varvloppet, Nästa års planer och lite av varje..

Imorgon är det alltså dags för tävling igen.. Denna gång Lidbil-Varvloppet i Vara. 7 sträckor och 31km SS, så blir korta sträckor om man jämför med förra helgens Rally Småland. 
 
Första start är vid 10.30 och vi går ut med startnummer 60. Har absolut ingen aning om det kommer vara liveresultat eller inte, men är det så, så finns det på raceconsulting.se
 
 
 
Detta är alltså fjärde rallyhelgen i rad, joo men märks att man börjar bli lite sliten nu ;) Sen blir det en helgs uppehåll innan SM-finalen i Uppsala.. Vad som händer efter det? Ingen aning.. 
 
Fått frågan från en del håll, Vad har du för planer för nästa år? 
Mitt svar på det är även där, Ingen aning.. Åka rally vill jag göra. Sen får vi hoppas på att det är någon förare som vill ha mig i högerstolen :)
 
För övrigt så har jag nu fått min nya bil. Tror minsann vi kan bli bra kompisar. (Är ju ingen Evo.. men ja, rätt nära ändå..)