Dackefejden, Tävlingsrapport

 
 

Dackefejden 2013.

Så nervös som jag var inför denna tävling var längesen jag var överhuvudtaget… Fyra långa sträckor skulle köras och vi visste att många skulle vilja vara med och slåss om pallplatserna.

Då regnet fullkomligt öst ner hela torsdagen och fredagen så hade vi våra aningar om att vägarna skulle vara sådär lagomt spåriga när vi kom.. Startnummer 141 är inget att skojja bort ;)

Anmälan och besiktningen gick utan några problem, vi satte upp serviceplats och hann med både det ena och det andra innan start.. Första start var vid 10.00, lite försening på det så kan man säga att vi startade ungefär vid halv ett kanske(?)

Styrde bilen ut mot SS1, för ovanlighetens skull så tror jag nog att det var knäpptyst i bilen… Fokuserade och j*vligt taggade för att visa vilka det är som bestämmer i Småland.

Bestämmer oss för att inte gå ut på 100% attack utan kolla lite hur vägarna är och sätta tempot efter det..

 

SS1 Visjön, 12,38km
Börjar med att det är kö ute vid sträckan så får vänta i typ 10-15 min innan vi får starta.. Väl på sträckan så flyter det på fint, efter ett vägbyte ungefär mitt på så känner vi att en tempoökning definitivt är på sin plats… Väl i mål så inser vi att vi hade släppt av lite för mycket på de dåliga partierna i början av sträckan.. Tredje tid i klassen, Oskar Nilsson som hade min kusin Björn i högerstolen sätter en kanontid och är 4,8sek före mig och Erik. Scholander enbart 0,2 före.. Fight om placeringarna sannerligen!


SS2 Kylleskruv, 11,62km
En sträcka där vi verkligen får till det med hela paketet! Körningen stämmer, noterna stämmer, jag gör vad jag ska och Erik gör precis vad han ska. Underbart! Snabbt, lyft och sköna svängar. Jösses vilken sträcka alltså!
Bästa tid i klassen och 5e tid totalt. Näst snabbaste 2WD, enbart Bellborg som var före…
Vi tar oss här upp till första platsen i klassen då vi tar 4sek på Scholander och hela 14sek på Oskar Nilsson.

Service
Långservice med mat och dricka mestadels.. Lite hjulinställning och tankning i bilen var det som behövdes… Passade på att gå en runda och prata med alla Sverigeserieåkare som vid det här laget redan hade gått i mål…

Blev ytterligare lite väntan inne på servicen i Lessebo då de var tvungna att flytta på en bil ute på SS3, så de valde att stoppa oss tävlande redan inne vid servicen istället för ute vid sträckan.

SS3 Slätthult, 10,29km
Dagens ”kortaste” sträcka.. Åter igen en väldigt snabb och rytmiskt väg. Sätter upp ett bra tempo och utökar ledningen med 6 sekunder till på Scholander.
Leder nu klassen med 10sekunder.

 

SS4 Ulvaskog 12,16km
Dagens sista sträcka, då vi vet sedan tidigare att Scholander brukar avsluta starkt så var ingen tvekan på att det skulle laddas in i det sista. Vi tar i för kung och fosterland. Orden som sägs efter målgång är ungefär: Om inte det där har gått fort då vette fan!!

Vi får beskedet av funktionärerna i målet att vi är snabbaste 2WD totalt!! FRÄNT! På denna 12 kilometers sträcka har vi en snitthastighet på 116km/h.. Snitthastighet.. Ja precis.. Fundera över topphastigheten då ;)

Vi slutar som klass-segrare 18,1 sekunder före Robert Scholander/Patrik Knutsson och 23,2 sekunder före Oskar Nilsson/Björn Jonasson.

Vi är också näst snabbaste 2WD totalt, bara 5,6 sekunder efter Mattis Olsson/Anders Karlsson.
Detta innebär också att vi tar vår bästa totaltplacering hittills nämligen en 4e plats av ca 180 startande. Häftigt? Joo det kan man säga…

 

När vi rullar in på serviceplatsen med händerna sträckta upp i luften, möts av applåderande föräldrar och servicepersonal så är känslan inte riktigt från denna planet.. Mestadels en enorm lycka och lättnad. För vilken anspänning det varit under dagen..

Nu laddar vi om för lite midsommarfirande denna helgen och sedan blir det Skilling 500 nästkommande helg. Ses där!  

Kommentera här: