Kong Christian Race

En liten tävlingsrapport tänkte jag ge mig på nu.. I lördags morgon så åkte vi ju som planerat ner till Kristianstad, lagom taggade efter vår sura fjärdeplacering i Simrishamn. Anmälan och besiktning gick helt problemfritt, jag gick igenom noterna och regnet fullkommligt öste ner. Hade trots detta en riktigt bra känsla i kroppen.

Efter ett par disskussioner kom vi fram till att, under hela 2011 så körde vi inte en enda tävling i regn. Och nä, så var inte fallet nu heller, regnet slutade falla när vi stod i kön ut mot sträcka 1.

SS1 var fullkommlig katastrof, min notläsning var helt värdelös, det var inte mycket som stämde alls.. Vi var 10 sekunder efter ettan i klassen, däcken vi hade på bilen var helt fel, många ursäkter är det men ja, det stämde inte..

SS2, lika halt på denna, bilen far över hela vägen, vi försöker ta i för att knappa in på de andra i klassen. Misslyckas dock med detta och tappar ytterligare 6 sekunder på täten..

Serviceuppehåll.
Ordbajsar. Svär. Får peppning av Peo, Putte och Pappa. Byter däck till de vi testade med i onsdags. Taggade till och gav oss fan på att ladda om..

SS3, bättre grepp och en vägkaraktär som passade oss perfekt. På bara 5 km är vi klassnabbast med 5 sekunder. Självförtroendet växte och vi kände att vi var tillbaka där vi ska. Vi visste vart vi hade varandra och bilen. Det kändes så jävla bra!

SS4, En sträcka med så förbannat mycket svängar så jag visste knappt vart jag skulle ta vägen. Tror nog att jag kollade upp från noterna 2 gånger under den nästan 7 km långa sträckan. Mycket att läsa med andra ord! Åter igen snabbast i klassen, dock bara med dryga halvsekunden. Men vi fortsatte knappa in på täten.SS5, Ubbaboda. En riktigt frän sträcka som vi kört tidigare också. Fick innan start orden från Christer Stark, ordförande i rallysektionen: Ska ni göra en rejäl urladdning idag, så gör det inte på Ubbaboda.
Helt enkelt en sträcka som är känd för att vara lurig. Vi fick in bra flyt även här och självförtroendet var högt efter de två tidigare sträckorna. Får dock stryk av Ola med fjuttiga 4 tiondelar..

Inför sista sträckan för dagen så skiljde det 5 sekunder från oss på fjärde plats upp till första platsen, vi hade alltså knapat in rejält under dagen. Alltså en sträcka på 5,9 km som skulle avgöra det hela.

SS6, Vi laddade för kung och fosterland. Laddar på och lyckas med vår tid smita förbi Jim Nilsson och landa på en tredjeplats i klassen..


Är efter omständigheterna nöjd med resultatet, även om det inte var så bra som vi ville de första två sträckorna... Nu är vi grymt jävla laddade inför Silverratten i Älmhult som går redan nu på lördag. Det är mycket nu mina vänner!!


Ta er gärna ut till Älmhult och kika lite. Kom förbi serviceplatsen så ordnar vi säkerligen en kopp kaffe.