Rallyåret 2014, en sammanfattning

Dags för en liten summering av denna säsong då..
 
Säsongen började med att vi åkte upp till Höljes för att delta vid Anders Kullängs Minnesfond - Kulläng Driving School, ett par dagar med mycket bilåka både i fulltempo men även "tidsträning", att köra samma tempo helt enkelt. Mycket lärdomar blev det under den helgen, och vi provade även en första avåkning med Hondan.. Detta var även vår första erfarenhet av att åka på snö, om man inte räknar Gestrikekannan för 3 år sen med Volvon ;)
 
 
Efter Höljes så var det Östersund som var nästa hållplats. Dags för årets första SM-tävling!
Började starkt på fredag-kvällen med att bryta innan start på SS1, en bult till bromsoket lossnade så inte mycket att göra mer än parkera och vänta på servicepersonal och en liten bult.
 
På lördagen inledde vi projektet att ta igen tid.. Vad hjälpte väl detta? Trots att vi satte grymma tider så kunde vi inte ta igen de 6 minuter vi fick i tillägg under fredagen... Eftersom vi inte var mer än 3 startande i Otrimmat så kunde vi ändå tillgodoräkna oss en tredjeplats (Väldigt välförtjänt ;) )
 
 
Vintern var slut och våren var kommen till skåne. Därför for vi till Simrishamn för att åka klassiska Simrishamnsmixen. Inte heller här fick vi köra utan trubbel, en strulande framvagn gjorde att vi for över hela vägen och därmed kände vi att bryter vi inte innan det händer något värre än nedan, så kommer det gå käpprätt åt helsike.
 
Foto: Thorleif Olsson
Hem for vi och försökte få ordning på bilen, träningsdag med klubben arrangerades där vi upptäckte att felet inte alls var löst..
 
Nästa tävling blev Rally Karlstad. Nästintill enda(?) tävlingen under året som vi fick köra utan något strul.. Blev en 11e plats i 2WD vilket är fullt godkänt, vårt mål var att vara snabbaste otrimmade bil och före de som kör R2, vilket vi lyckades med :)
 
Två veckor senare var det dags för "hemmatävlingen" SSR. Började starkt med att Erik drog på sig ett ryggskott på onsdagen, vilket gjorde att det fanns en viss tvekan om vi skulle kunna köra över huvud taget.. Erik tog sig samman och tävling blev det. Även här blev det en 11e plats i 2WD. En tävling innehållande mycket strul, hagelväder som jag aldrig varit med om värre och även en situation där vi var en av de första bilarna fram till en olycka, något som gjorde att man inte kunde motivera sig helt till att köra 120% efteråt.
 

Nästa stopp kom att bli Köping och Kolsvarundan, Andra deltävlingen i SM 2014.
Vi låg bra med och fightades i toppen när nedan hände.. Största anledningen till att vi åkte av var att diffen pajjat, men också lite optimistisk ingångshastighet..
 
 
Packa ihop och åk hem.. Sommar blev det och därmed blev nästa tävling Slottsprinten.
Där jag kom att åka med bror min. Inte heller detta blev en tävling att minnas.. I första sväng så lägger bror min foten svagt på bromsen, vad händer? Jo.. fullfartssnurr.. Liiite spännande kan man säga. Vi håller oss på vägen och tuffar igenom sträckan som två frågetecken.. vad hände egentligen? Ställde om dämparna till någorlunda de inställningar som Ante haft tidigare.. Körde SS2, lite högre tempo men inte alls fulltempo. Kände att Ante inte litade på bilen för fem öre.. På transporten in till service diskuterade vi om det var värt att fortsätta eller om vi skulle bryta. Strax därefter lägger bränslepumpen av, och därmed var beslutet taget.
 

Snapphanerallyt, Hässleholm nästa! Tredje deltävlingen i SM.
Även här låg vi bra med i toppen och fightades om pallplatserna när vi på näst sista sträckan får dubbelpunka. Besviket var det bara att parkera. Här någonstans insåg vi att SM-2014 inte ville oss väl ;)
 
 
Efter detta så togs beslutet att vi skulle köra Emiltrofén i Claessons VOC. Detta för att vi skulle få en tävling där vi bara kunde sladda och ha kul. Få tillbaka känslan att "det är faktiskt roligt med rally"
En 5e plats i A-VOC blev det. Helt godkänt!

Helgen efter Vimmerby for jag till Grästorp för att göra ett inhopp hos Jimmy Wessbo i Varas tävling Hårdingen. Med gött ladd så tog vi hem segern i A-2WD, så jävla skönt!
 

Årets sista tävling kom att bli Uppsala och sista deltävlingen i Rally SM.
Började med att sprinklern löste ut i kön till startrampen, detta resulterade i att vi hade en RÄTT fuktig bil invändigt.. Vilket i sin tur medförde sig imma till förbannelse, även intercomen tog stryk i vätan så konstant tjutande under hela SS1.. Transport ut till SS2 så tog vi till reserv-intercomen, no problems.. eller?
I kön fram till Ank TK så börjat tempen på motorn öka och öka och öka.. Och där var det dags att kasta in handduken..igen. ..
In till service, får ordning på kylfläkten som lagt av.. Ett par timmars sömn sen var vi igång igen, återigen började vi projektet att ta in den tid vi tappat då vi brutit, denna gång 3 minuter i tillägg..
Tillslut så slutar vi på en tredjeplats på något vis.. Skönt att avsluta säsongen med målgång i alla fall!
 
 
 Som ni märker så har det varit en strulig säsong.. Men jag är oerhört taggad på 2015, som jag tror kommer bli ett grymt år. Kvarstår bara att hitta en förare, men det är ju petitesser! :) Två månader kvar av 2014.. Gott om tid :)