Tävlingsrapport TV-Svängen

Tävling:  TV-svängen, SMK Hörby
Förare: Erik Telehagen
Mästerskap: DM/SSRC
 

Dagen började för en gångs skull relativt tidigt.. Jag hade varit hemma från jobbet under fredagen med huvudvärk och allmän förkylning, men när jag vaknade på lördagen så kändes det helt okej trots allt. Hela vägen ner till Hörby sov jag ju dock (Vilken skräll! ;) ) Väl på plats så blev det avlastning, besiktning och anmälan utan några problem..
 
Väl på serviceplatsen så var allt förberett när vi kom, då Ante och Göran hade startnummer bra mycket tidigare än oss så hade de tagit en plats till oss också. Schysst!
 
Frukost, genomgång av noter och lite skitsnack med konkurrenter innan vi skulle starta. Dagen till ära var det sex sträckor som skulle köras och mycket transport.. Men men, let´s go!
 
SS1 Råset 7,1km
Lite tam inledning, både jag och Erik lite lätt ofokuserade av någon anledning.. Vet om att det finns mycket mer att hämta hem.. Sätter ändå en andra tid i klassen 1,1 sekund efter Oskar Nilsson/Björn Jonasson, tätt bakåt dock Scholander/Knutsson bara 1,1 efter oss och Borgqvist/Borgqvist bara 0,2 efter Scholander.
Nu vill det till att öka!
 
SS2 Stänkelösa 8,3km
En klassisk sträcka när det är TV-svängen, vi körde denna sträcka som SS1 2011 då jag och Erik körde 940n. Vi anade att det skulle vara en hel del dåliga partier, men det är ju bara att hålla i!
Vi sätter bästa tid i klassen och avancerar upp till förstaplatsen, Oskar och Björn tappar tid och försvinner ner till en tredjeplats medan Borgqvistarna nu lägger sig på andraplatsen, bara 3,9 bakom oss.
 
 
 
Service
Alvedon i kroppen och genomgång av bilen. Fick sig ett par ordentliga smällar undertill.
 
SS3 Skåningsboda 5,7km
Sträckan med de berömda partiet "Emmas kurvor". Vi är återigen snabbast i klassen, trots att jag var ordentligt sen i en "V1 i vsk" detta gjorde att vi fick en liten lätt smäll i sidan av en kubik med vatten.. Vad nu en sån heter.. Nåja, syntes knappt på bilen.. Även om Erik vill påstå att jag nu förstört hans vinter (Måste lackas om tydligen ;) ) Borgqvist x2 får bryta på servicen så vi utökar ledningen utan ansträngning redan innan sträckan.
Nu i en ledning med 11,9 sekunder, trippelt Växjö i topp Telehagen, Nilsson och Smedberg. Kul!
 
SS4 Maglehult 5,2km
Krävande sträcka där hemmaåkaren Lars Lindelöw plockar sträcksegern, vi är nästsnabbast i klassen och utökar ledningen med ytterligare då Oskar och Björn får problem med bilen och tappar mycket tid..
Nu i en ledning på 27 sekunder.
 
Service
Mer Alvedon i mig, bensin i bilen och allmän koll så allt var ok. Hann med att få i oss lite käk också :)
 
SS5 Kagarp 7,2km
Mer orytmisk sträcka, smått ofokuserat och lite lätt regn.. Vi håller i och sätter återigen en tid som räcker till en andra plats i klassen, återigen bakom en Hörby-åkare denna gång Mårten Nilsson/Stefan Pettersson
Plockar ytterligare några sekunder ner till nu Lars Lindelöw på andraplatsen. Ledning med 31 sekunder kändes betryggande.. Ute i bilen hade vi dock ingen aning om några tider på denna sträckan. Så vi fick helt enkelt lita på att vi inte tappat hela försprånget.
 
SS6 Pus 6,4km
Tokregn och såphalt! Omöjligt att hålla bilen kontrollerad. Så fruktansvärt halt! Vi slog av på tempot då vi ändå hade närmare en halv minuts ledning... Blir ingen bra tid alls på sista sträckan men vi tar oss i mål..
 
Hinner dock få en lätt chock när vi väl får upp tiderna.. Vi hade fått fel tid på SS5 så vi hade 40 sekunder sämre tid än vad vi egentligen hade.. Ingen panik dock. Tävlingsledning och Resultatservice fixade detta på ett kick så fort vi hunnit in på HQ och påpeka det.
 
Det slutar med en seger 29 sekunder före klubbkompisarna och märkeskollegorna Emrik Smedberg/Esmeralda Gyllenswärd. En dag med mycket strul, fokuseringsproblem och allmänt BLÖÖÖ bara..
 
Vi ligger kvar på en första plats i klassen i SSRC och en tredjeplats i prispottlistan. I DM så knappade vi nu in på Scholander och ligger nu endast 2 poäng bakom!
 
 
 

Kommentera här: