Vad hände egentligen i SSRC-finalen?

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om tävlingen i lördags.

Har påbörjat så många dokument och suddat ut ganska precis lika många.. Vi hade en riktigt bra tävling. Noterna satt, körningen satt, bilen funkade, jag levererade, Erik levererade. Allt bara fungerade så jäkla bra.. Då är det lite extra surt att man ska lyckas med en pyspunka..

Det var alltså på SS3 som vi, tidigt på sträckan slår i någon form av elak sten. Vi märker ingenting på resten av sträckan, väl framme vid SS4 så är Erik ute ur bilen och går ett varv som vanligt. Inga konstigheter… Precis när vi ska köra fram mot TKn så säger Erik:

-Något är konstigt med bilen.

Jag svarar direkt att; nejdå, skärp dig nu.

Ungefär samtidigt så passerar Anders Östberg utanför och halvt skriker: Ni har ingen luft höger fram!!

Snabbt som tusan ut ur bilen, byte av punkterat däck. Krångel med domkraft och urladdad mutterknack. Tillslut kommer vi in i TKn, 3 minuter sena. (Ja vi trodde det var 6 minuter först, då de skrev det på pappret. Men efter att ha tänkt efter lite och insett vilken bil vi startade innan, så har vi förstått att de räknade rätt på resultatservice.. 30sek i prickar är alltså rätt.) Regnet tilltar och vi får köra sista sträckan i regn. Håller bra tempo sträckan igenom, förvånansvärt bra tempo för att inte ha något alls att köra för…

När vi var tillbaka vid serviceplatsen så inspekterade vi punkan. INGENTING syns på varken däck eller fälg. Bra jobbat?

 

Vi slutar på en 8e plats i 2WD och en 12plats totalt. Sträcktiderna hade räckt till en 2a plats i 2WD och en 5e plats totalt..

Vi är grymt nöjda med dagen trots detta. Vi visade att vi hänger med A-förarna även när vi har precis samma förutsättningar. Vilket känns jäkligt gött!

Nu satsar vi vidare på 2014 års rallysäsong. A-förare it is! Mer om planerna får ni höra längre fram!