Tävlingsrapport East Sweden Rally.

Tävling: East Sweden Rally, Västra Östergötlands MK
Förare: Anton Alkberg
Mästerskap: SM
 
I torsdagskväll så började vi resan på Linköping, lite senare än vad som var tänkt. Men det gick fint ändå!
Väl på plats så blev det lite käk tillsammans med Anton och hans servicepersonal..
 
Fredagen började tidigt, Anton hade hunnit anmäla sig och hämta ut allt material på torsdagkvällen, men jag var tvungen att ta rundan runt Scandic för att anmäla mig.. 06.00 var jag på plats i anmälan och sedan tillbaka till Scandic väst för att äta frukost innan vi begav oss ut för att recca sträckorna...
 
Recce-schemat var väldigt tight och det var precis att vi hann med att recca alla sträckorna, jag förstår faktiskt inte varför alla SM tävlingar lyckas med att ha så tight med tid till reccen så att vi tävlande knappt hinner stanna för att kissa/tanka/äta något.. Irriterande men så är det..
 
Vid lite i fyra var vi tillbaka i Linköping, fick i oss lite mat innan vi gick för att recca stadssträckan... Gick igenom lite noter och ställde in bälten i bilen. Pratade lite skit med konkurrenterna och även med min och Eriks samarbetspartner Robert Almevik som var på plats och tävlade i sin Honda :)
 
SS1 Parken 1,0km
Nervöst innan start, men släppte direkt då vi startade. Håller bra tempo på asfalten! Tredje tid i klassen Bra start!
Däckbyte
In en snabbis på serviceplatsen, bara ett däckbyte sen sticker vi ut mot dagens andra sträcka.
 
 
SS2 Björkhult 11,1km
Håller bra tempo sträckan igenom, Anton lyssnar på mig och gör som jag säger. Samarbetet funkar kanon för att vara första riktiga sträckan vi åker ihop. En bit in på sträckan blir vi nedvinkade då Mattias Olsson/Patrik Barth rullat ordentligt. Mycket folk på plats och läget under kontroll så vi fortsätter.
Vi sätter en sjätte tid i klassen och ligger efter denna sträcka på en sjätte plats i klassen. 0,1 bakom Haag/Johansson
 
Krya på er Mattias och Patrik. Hoppas ni kommer till start i Uppsala!
 
Tankzon
Vidare till tankzon för att klara av resterande kvällssträckor.
 
SS3 Arrebosåg 13,6km
 Vi kommer inte särskilt långt på denna sträcka innan Anton utbrister: Jag har inga växlar.. Snabbt bläddrar jag i notblocket för att se hur långt det är till nästa vägbyte.. fem kilometer.. Nä, vi lyckades hitta ett vägskäl där vi kunde köra till kant. För att köra sträckan på tvåans växel och lyckas ta sig till kant och släppa förbi bilar hela tiden är inte helt enkelt, speciellt inte i mörker. Vi bryter här och får spendera kvällen med att titta på rally..
 
När sista bil passerat så tuffar vi sakta men säkert ut från sträckan och blir sedan upplockade av Servicepersonalen. Bilen lastas och får sig en översyn. Växelföraren är domen.

 
En god natts sömn senare så startar vi om med 6 minuters tidstillägg. Men det var fler i klassen som hade haft problem under fredagen så vi ligger trots detta på en 11e plats. Planen var att försöka knipa några SM poäng i alla fall.
 
SS5 Mosshult 10,9km
Problemen ville inte ge med sig.. Under hela sträckan så far bilen som en orm över hela vägen.. Anton gör vad han kan för att hålla bilen på vägen i svängar och vägbyten. Förutom några små moments och rakt fram i en hårnål så gick det över förväntan med tanke på bilens beteende. Väl i mål så testar vi lite och upptäcker att det inte bromsar vänster fram. Därav att bilen for åt höger varje gång vi bromsade.. Lätt felsökning och samtal med diverse fäder.. Nu är vi medvetna om felet och sätter som mål att ta oss igenom så vi kommer till service.
 
 
SS6 Malexander/Gökshult 11,2km
Bra tempo och bilen är mer samarbetsvillig.. Tills vi kommer över ett krön och vi inte har några bromsar alls..
Rakt ut i skogen blev det.. Som tur väl var så var det en ganska rejäl jordvall som vi besökte innan det slutade i några träd..
 
Åkte med ambulansen in efter att sträckan var avslutad då jag hade väldigt ont i huvudet och var öm i nacken. Bättre och vara på den säkra sidan.. Röntgen visade ingenting och vi blev utsläppta från akuten bara efter någon timme. Lagom tills att servicepersonalen lyckats få upp bilen efter att fått såga ner några träd..
 
Tack för all omtanke från alla håll! Nu laddar jag om inför tävling på lördag igen.
 
Även stort tack till Alkberg med team för helgen, trots att den kantades av problem.
 

Kommentera här: