Tävlingsrapport Anderslövsrallyt

Strax innan 07 i lördags morgon så åkte vi söderut. Kändes riktigt ovant att vara på väg mot tävling igen… I Älmhult stannade vi och plockade upp Tobias och Maja, som skulle vara mekaniker åt oss, ja mest Tobias då… Maja klassar jag mest som supporter.

Maja

Väl nere i Anderslöv så lastade vi av, anmälan och besiktning gick utan några större problem (Enda problemet var att jag tappade mina solglasögon som blev överkörda :( )

Gick igenom noterna, Peo och Tobias putsade lite på bilen och Erik vandrade nog mest runt och pratade skit med de övriga tävlande tror jag…

Dagens gamböj

Så skönt att vara tillbaka, även jag hann med att gå en runda på serviceplatsen... Prata lite med alla de vänner man inte träffat sen i höstas…

Vid ungefär tjugo i tolv så drog vi oss ut mot SS1, något tighta transporttider, inget problem men hade man fått en punktering så hade det definitivt blivit stressigt under dagen…

SS1 Sotemosse 1 -  4,35km
Vi pratade igenom lite innan sträckan, kom överens om att vi skulle börja ”försiktigt” och öka under dagen. Känna efter hur bilen kändes och så att allt fungerade som det skulle.
Vi kom snabbt in i det och sträckan kändes riktigt bra. Vi satte snabbaste tid i klassen (men det visste vi inte om), dock 8 sekunder efter Ricke Borgström som var snabbast i A på sträckan.

SS2 Svartesjöhus 1 -  6,16km

Långsträckan för dagen, med ett erkänt lurigt parti där Erik under tidigare år stått och tittat.  Ett par sämre partier inne i skogen där vägen inte riktigt torkat till men vägarna höll ändå över förväntan!
Ungefär här började tvåans växel krångla på riktigt för oss, växeln hoppade ur och Erik fick sitta med en hand på växelspaken i de svängar där tvåan skulle i för att undgå detta… Många fräna lyft där vi fick erfara att det är väldigt mycket enklare att flyga med en Honda Civic än med en Volvo 940 ;)
Vi sätter en andra tid i klassen på sträckan, 0,9sekunder efter Björn Borgqvist/Emmy Borgqvist.

SS3 Kullatorp 1 – 4,39km
Inför denna sträcka så hann vi ut ur bilen lite för att jämföra tider med Björn och Emmy som lägligt nog startade precis bakom.  Vi var 0,2 före dem på SS1 och de var 1,1 före oss på SS2, oerhört jämt med andra ord.

En fin sträcka där vi dock hade lite närkontakt med en bom i innern av ett vägbyte. Men lite(mycket) flyt så blev det hål rakt igenom stötfångaren men ca 2 cm ifrån kylaren.
Lite ofokus efter denna fadäs gjorde att vi tappade lite av tempot. Efter mål så gjorde vi en snabb översyn och kom fram till att bilen klarat sig. In mot Anderslöv och service!  Satte tredje tid i klassen, 1,9sekunder efter Borgqvistarna och 0,5 efter Martin Holmberg/Susanne Holmberg

Service
Stötfångaren hängdes upp med buntband och bilen fick en snabb översyn av Peo och Tobbe.


Tobbe sätter fast stötfångren med buntband

SS4 Sotemosse 2 – 4,35km
Samma sträcka som SS1, här gjorde jag dagens finaste notmiss… Men som sagt vi hade ju kört sträckan en gång innan och Erik visste med sig att det kom en ÖH1 då jag var alldeles för sen med den. Vi tar i för kung och fosterland. Visste att vi låg 2,8 sekunder bakom Borgqvist x2. Sätter bästa tid i klassen. 2,8 sekunder före Borgqvist, en tid som räcker för att vara 7e snabbast totalt på sträckan!
Detta innebar ju alltså att i fighten Telehagen vs Borgqvist var vi nu tillbaka på 0. Helt jämt inför de två sista sträckorna.

SS5 Svaresjöhus 2 – 6,16km
Inga problem mer än tvåans växel som fortsatte motarbeta oss. Vi tar ytterligare en sträckseger, 1,1 sekund före Borgqvist, detta hinner vi dock inte få reda på innan vi startar på SS6

SS6 Kullatorp 2 – 4,39km
Inför denna sträcka visste vi inte hur vi låg till, bara att det var tight och att det skulle behövas ett prickfritt åk sista sträckan… Allt flyter på bra och vi har en bra känsla i bilen. Efter målgång så stannar vi för att invänta en gröna BMWn innehållande syskonen Borgqvist. Nervös väntan? JODU!

Foto: Beyer Rally Photo
Tittar ni noga på bilden så ser ni ett hålet från bommen. Till vänster om reg.plåten, till höger om hålet till bogseröglan.

Beskedet att vi var 1,2 sekunder före dem på sista sträckan kändes fantastiskt skönt!

Blev alltså klasseger med 2,3sekunder, helt lagom! Galet roligt med sekundfight, särskilt när man går segrande ur den ;)

Totalt sett så blev det en 13e plats. Runda slängar 1sek/km efter de snabbaste i A 2WD, vilket känns absolut godkänt med tanke på att det är bara andra riktiga tävlingen i bilen.

Denna veckan så ska det monteras i en ny växellåda som idag ska leveras från Dr Thomas Weng i Örebro. Ska också hinna med att lämna bilen till Ecosign som ska sätta på alla dekaler som inte hann sättas på plats innan Anderslöv.. Nu är det bara till att ladda om inför Kongen på lördag!  

Kommentera här: