Östersund Winter Rally -Tävlingsrapport Dag 1

Onsdagskväll så började vi resan uppåt landet, efter lite strul med att lasta upp rallybilen så kom vi äntligen iväg.. Peo körde och körde och körde, Pappa var sällskap åt honom där fram medan jag Erik och Ante roade oss med rallyfilm och Kenny Starfighter i baksätet... Efter att ha sovpausat en stund mitt i natten så fortsatte resan och vi var framme i Östersund runt 11.00 i torsdagsförmiddag. Hämtade ut en reccebil som vi så snällt fick låna av Alanders bil i Östersund, checkade in på hotellet, käkade lite lunch och begav oss sedan mot anmälan.
 
 
Reccen gick utan större problem, en liten snövallskänning men det var vi många som prövade, tokhalt var det!
Häftiga vägar och långa sträckor! Tillbaka till hotellet, käk och sedan sömn!
 
Tidig fredagmorgon bar det ut på recce igen, resterande 5 sträckor, otroligt varierande, alltifrån snabbt och rakt till nästintill "Ekratten-vägar". Spännande!
 
 
Fredagseftermiddagen fördrevs som vanligt med att spatsera runt på serviceplatsen och prata skit med folk man inte träffat på länge..
 
 
Vi passerade över startrampen och begav oss ut mot SS1. Vi visste att vi skulle ha svårt att hänga med de trimmade på de snabba sträckorna under lördagen, så planen var att utnyttja hondan till max under långsträckan på fredagen, då vi visste att den skulle göra sig ruskigt bra på den vägkaraktären.
 
När vi kom fram till sträckan och bromsade in för att invänta vår minut så höres ett högt typ.. BRAAAK höger bak.
- FAAAAN, PUNKA!
var den spontana reaktionen. 7 Minuter tills vi ska in i Tkn, Vi hinner! Ut och bytte, dit med nya och in i bilen igen.. Körde upp mot Ankomst TKn, tyckte att fasen, det låser fortfarande höger bak på något märkligt sätt.
Vi bestämde oss för att försöka ändå. Dock kom vi inte längre än precis förbi TK-bilen innan det låste sig helt och hållet, vi anade då vad som hade hänt. Så vi parkerade och gick ut.
 
Mycket riktigt, oket hade lossnat och slagit upp mot fälgen. Det innebar att vi nu var ägare av två skadade fälgar och inte ägare av den bult som saknades i bromsoket.
 
Längre kom vi alltså inte..
Stort tack till er som hjälpte oss med ficklampor och dylikt!
 
 
Vårt eminenta servicegäng kom till brottsplatsen, satte dit en ny bult och sedan körde vi tillbaka in till Östersund.
Lite omvårdnad på bilen, mat i magen och sedan sömn.
 

Kommentera här: