Kullingstrofén 2015

I lördags var det alltså dags för tävling igen, inte åkt sedan Götenerundan.. Så helt klart på tiden att hoppa in i högerstolen igen!
 
Besiktning och anmälan klarade vi av redan på fredagkvällen, inga problem :)
 
 
Lördag då, SMHI varnade för stora mängder regn och alla var skeptiska till hur och vida det skulle stämma eller inte.. Regnade gjorde det ju absolut, men som tur var inte de mängder som det hotades med. Vi klarade oss relativt bra och var väldeligen nöjda med detta,
 
Målet för dagen var satt till att vara topp 5 RWD i klassen, då klassen bestod av 40 ekipage, mååånga fortåkare..
 
SS1, Kvinnestad, 8,6 km
Tveksam inledning, halt och opålitligt underlag.. Inget riktigt flyt i notläsning, orytmisk sträcka, Sätter en 11e tid i klassen, 11 sekunder efter Johan Carlsson/Johan Lövgren i DS3an.
 
SS2, Smedstorp, 3,7 km
Kort men intensiv sträcka, hittar en sten inner som tar klockrent i länkarmen. Klarar oss från punktering! Tiden räcker till en 13plats i klassen, 5,5 sekunder efter Ola Axelsson/Niklas Carlsson.
 
Service
Äter en banan. Byter länkarm. Pratar lite strunt.
 
 
SS3, Källeryd, 15,4 km
Miss Not-miss levererar sen not som resulterar i årets nära döden upplevelse. Tacksam för att Jimmy är jävligt duktig så han reder ut situationen. Åter igen 13 tid i klassen, då en del konkurrenter fallit ifrån så ligger vi ändå efter denna sträcka på en 11e plats i klassen totalt.
 
 
 
SS4, Torestorp, 5,5km
Riktigt rolig sträcka som bjöd på det mesta. Inte många tillfällen som jag tittade upp från notblocket dock! Gött flyt och sätter en 4e tid i klassen.
 
Service
Matpaus och kissepaus. Sen beger vi oss ut mot sista sträckan för dagen.
 
SS5, Källunga, 13,6km
En sträcka som alla hypat, och jag kan bara hålla med. En av de roligaste sträckor jag åkt i hela mitt liv. Blev ju inte sämre av att allt äntligen satt klockrent, körning, bilen, notläsning. allt klaffade!
Detta innebär att vi satte bästa tid i 2WD och en tredje tid totalt. Rätt nöjd så ;)
 
 
 
I och med en ruskigt bra tid på sista sträckan, så klättrar vi till en 6e plats i klassen. Mäkta nöjda!
Stort tack till Kullings MS för en, som vanligt, fin tävling!
 
Vill även rikta ett Krya på er och kom snart igen till Anton Ahlberg och Kevin Athley, klubbkompisarna som tyvärr fick åka ambulans istället för rallybil under lördageftermiddagen.
 
 

Kommentera här: